Resnica o kreatinu

100% NARAVEN PREHRANSKI DODATEK

Mikroniziran kreatin je naravna spojina, ki nastaja v jetrih in se preko trebušne slinavke ter ledvic prenaša v mišice, kjer se pretvori v kreatin fosfat. Te visoko energetsko nabite molekule služijo za obnovo glavnega vira mišične energije adenozin-tri-fosfata (ATP). Najdemo ga tudi v nekaterih živilih. Posledično je nemogoče, da bi pristal na listi za prepovedana poživila, saj bi to pomenilo, da morajo prepovedati tudi uživanje mesa. Med živili je v največji meri prisoten v lososu, tuni in govedini, vendar v zelo majhnih količinah. Za 10g kreatina bi morali zaužiti cca.5kg rdečega mesa. Zato je brez dvoma najboljši in najučinkovitejši vir kreatina naravni prehranski dodatek, mikroniziran kreatin monohidrat, saj z njim v telo vnesemo čisti kreatin brez neželenih kalorij.

Vse o kreatinu

UPORABNOST KREATINA

Mikroniziran kreatin je gotovo najbolj uporabljen in najučinkovitejši dodatek športne prehrane. Razlog - napredek v moči, mišični masi in izboljšana regeneracija. Poleg tega znatno izboljša atletske sposobnosti; od visoko intenzivnih kratkih naporov vse do aerobnih dolgo trajajočih športov. Kreatin ni magična spojina, ki bo iz vas naredila superjunaka čez noč, pomaga pa vam prebiti plato in iztisniti ponovitev ali dve več. Poleg tega dokazano pripomore k hitrejši regeneraciji ter pozitivno vpliva na anabolične procese v telesu. Kreatin mišice super-hidrira in zasiči z vodo. Posledično postanejo mišična vlakna večja in močnejša. Prav iz tega naslova ga praktično vsi resni športniki redno uživajo, saj po številnih kliničnih testiranjih nima nobenih negativnih lastnosti ali možnosti predoziranja, hkrati pa nudi številne pozitivne prednosti, ki si jih vsak ambiciozen športnik želi.

DOZIRANJE KREATINA

Minimalna efektivna doza je 5g/dan oziroma 10g/dan za aktivne športnike. Cikliranje ni potrebno, saj se ne veže na nobene receptorje. Prav tako ni potreben premor med jemanjem. Faza nalaganja je nepotrebna, z njo dosežemo le hitrejšo zasičenost mišic. Kreatin vam, zaradi vezave vode v skeletne mišice, lahko doda kakšen kilogram, kar naredi mišice bolj polne oz. večje.

GORILLA LABS SVETUJE

Ni tako pomembno, ali ga vzamete zjutraj, zvečer, pred ali po treningu, oziroma, če ga zmešate z beljakovinskim napitkom, sokom ali vodo, za maksimalni učinek je pomembno le, da ga redno uživate.