Recepti - Kokosov regeneracijski shake

Za optimalno regeneracijo je spanje izredno pomembno, saj je to čas, ko se telo regenerira in mišična vlakna obnavljajo - rastejo. Poleg tega rast in regeneracijo optimiziramo z zaužitjem kakovostnega obroka pred spanjem. Pri pripravi moramo biti pozorni predvsem na sestavo obroka in razmerje makrohranil.

Kokosov beljakovinski regeneracijski shake

BELJAKOVINE

Beljakovine so osnovni gradniki za rast in obnovo mišic. Najboljša izbira so sirotkine beljakovine, saj imajo popoln aminokislinski profil in najvišjo biološko vrednost. Sirotkine beljakovine je priporočljivo zmešati s kazeinom – virom beljakovin, ki se počasi sprošča. Priporočamo uporabo grškega jogurta ali puste skute. Na ta način našemu telesu zagotovimo absorpcijo beljakovin skozi celo noč.

MAŠČOBE

Pred spanjem je priporočljivo zaužiti tudi nekaj kvalitetnih maščob, saj s tem še dodatno upočasnimo absorpcijo beljakovin. Hkrati nam dajo maščobe daljši občutek sitosti.

OGLJIKOVI HIDRATI

Ogljikovih hidratov ni priporočljivo zaužiti pred spanjem, vsaj ne v večjih količinah. Telo uporablja ogljikove hidrate kot vir energije oz. gorivo. Ker med spanjem energije ne potrebujemo, se zaužiti ogljikovi hidrati ne porabijo in se pretvorijo v telesno maščobo.

RECEPT

200 g grškega jogurta brez maščob
1 merica in pol 30g Gorilla Labs Whey - okus vanilija
10g kokosove moke
3 kocke ledu
2 dcl vode
1- 2 tabletki stevie

S paličnim mešalnikom zmiksajte vse sestavine.

Hranilna vrednost:
Kalorijska vrednost .................. 271 kcal
Ogljikovi Hidrati ........................... 12g
Beljakovine ................................. 40g
Maščobe ...................................... 7g